Rakovina, to jediné slovo, ktoré postačuje na to, aby ste zrazili chrbát. Kde sa väčšina ľudí domnieva, že je to len alkohol a fajčenie, ktoré vedie k rakovine, tu je otvárač očí. Rakovina môže byť spôsobená aj pravidelnou konzumáciou niektorých nezdravých potravín. Kde sme si mysleli, že tieto jedlá nie sú ničím iným, ale ľahko sa pripravujú komfortné jedlá, mohli by byť dôvodom, prečo sa môže stať najhoršou nočnou morou vášho života.

 

Tu je zoznam potravín, ktorým sa musíte vyhnúť, aby ste znížili riziko rakoviny.

 

1. Popcorn s mikrovlnnou rúrou

Jednou z najpohodlnejších komfortných jedál je mikrovlnná popcorn. Všetko, čo musíte urobiť, aby ste ich vyrobili, je balenie vložiť do mikrovlnnej rúry a nastaviť časovanie. Ale od chemického vrecka až po prísady vnútri, všetko robí tento potravinový tovar centrom všetkých diskusií o rakovine pľúc, ktoré sa konajú po celom svete. Z kukuričných zŕn na použité maslo a olej, každá zložka tohto jedla je dostatočne dobrá, aby vás ovplyvnila rakovinou. Namiesto toho môžete získať organické popcorn a variť v inom jedle, v starých školách. Bude lepšie ochutnať a bude tiež zdravým občerstvením pre vás.

 

2. Konzervované potraviny

Bisphenol-A (BPA) v konzervách je podozrivý z toho, že je činidlom spôsobujúcim rakovinu. Plechovky a plechovky sú lemované BPA a je celkom diskutabilné, ak to isté BPA ovplyvňuje potravu a neskôr.
 

3. Rafinovaný cukor

Jednou z najväčších potravín spôsobujúcich rakovinu je vysoko-fruktózový kukuričný sirup a iné formy rafinovaných cukrov. A ak máte pocit, že hnedý cukor je bezpečnejší, môžete sa mýliť. Hnedý cukor je vlastne vysoko rafinovaná forma bieleho cukru s pridanou melasou na farbu a chuť. Tieto potraviny sú dôvodom obvinenia z inzulínových špičiek a podávajú sa aj rakovinové bunky, ktoré podporujú ich rast. Môžete namiesto toho vybrať organický med, kokosový cukor alebo javorový cukor.

Tiež si prečítajte: Nahradiť cukor dnes s týmito 5 zdravými sladidlami

4. Sýtené nápoje

Sýtené nápoje sú naplnené vysoko-fruktózovým kukuričným sirupom, chemikáliami a farbivami. Netreba vysvetľovať, aké sú to zlé pre vaše zdravie, sýtené nápoje sú hlavné potraviny spôsobujúce rakovinu.

 

6. Diétna strava

Ak ste si mysleli, že jedlá pre zdravú výživu sú zdravé, pretože označenie hovorí „Dieta“, skontrolujte svoje fakty. Diétne potraviny sú kedykoľvek nezdravé ako bežné potraviny. Môžu kedysi prispieť k zníženiu telesnej hmotnosti, ale môžu zvýšiť vašu pravdepodobnosť vzniku rakoviny.

7. Vyprážané občerstvenie

Takže keď vstúpite do obchodného oddelenia, dostanete lákavosť do sekcie občerstvenia, kde sú zobrazené všetky čipy a vyprážané občerstvenie. Sú báječné, ale spôsobujú to aj rakovinu. Problém začína v samotnom výrobnom procese. Keď sú tieto potraviny vyprážané, prvky spôsobujúce rakovinu zostávajú v jedle. A to je to, čo vás baví pri pohľade na film.