Prečo nepiť kávu s mliekom alebo smotanou

Kombinácia čiernej kávy a tuku z mlieka, smotany atď, na celé naše telo nepôsobí ani trochu priaznivo!

Pôsobí totiž veľmi zle na dvanástnik, čiže duodenum, ktorý potom v kŕči stiahne svoje hladké svalstvo a následne začne vyraďovať z prevádzky pankreas.

Ďalej potom zablokuje aj celý žlčník!

Žlčník je vlastne zásobný skladisko žlče v našom organizme.

Žlč sa má samočinne do tráviacej sústavy uvoľňovať zakaždým vtedy, keď zjeme čokoľvek mastného, ​​aby ten prijatý tuk bol pre správne následné strávenie vopred dostatočne emulgovaný.
Ak nám ale žlčník z akéhokoľvek dôvodu riadne nefunguje, máme zamiesené na mnohé ďalšie zdravotné problémy označované dnes za bežné civilizačné choroby. Snáď najväčším problémom je ale nulová osveta a že sa toto naozaj varujúce vedecké poznanie spravidla dozvedáme, až keď je nám už 70 rokov a v priebehu predošlých päťdesiatich rokov sme obľúbenú kávu tak radi popíjali práve s mliekom, či smotanou, pretože len tak nám to chutilo a obchody sú toho doslova plné.

Kŕče a bolesti sa potom za čas objavujú aj v oblasti bedrovej chrbtice, kedy chronický nedostatok žlče v črevách spôsobuje až bolestivú zápchu. Žlč zo žlčníka, ktorá sa nedostane do dvanástnika, sa usadzuje s výraznou bolesti práve pri výpuste žlčníka a tvoria sa tam najprv žlčový piesok.

Ovšem neskôr sa môžu vytvárať až naozaj veľké a životu nebezpečné žlčové kamene, ktoré nakoniec žlčník úplne upchajú.

Z čínskej medicíny sa dozvedáme, že Meridiánová spojnica chorého žlčníka prechádza všetkými veľkými kĺby nášho organizmu (bedra, ramená, kolená) a spôsobuje ich silné bolesti až chronickou nehybnosť.

Chýbajúce slinivkové šťavy spôsobujú v črevách veľmi silné nadúvanie (meteorizmus).

Vracajúci sa žlčou reaktivovaný žalúdočnej šťavy potom silno poškodzujú už aj samotnú pankreas a práve tak potom vzniká stále sa rozmáhajúcej cukrovka (diabetes mellitus).

Čo je vo svojej podstate len veľmi málo, alebo úplne nefunkčné pankreas, pretože sa v nej potom následkom prekonaných poleptanie žalúdočnou kyselinou a následných zápalov už netvoria v patričnom množstve, alebo vôbec, veľmi dôležitý hormón inzulín. Takto okrem iného je ochromená aj činnosť mnohých ďalších slizníc v celom našom tele.
Káva navyše obsahuje veľké množstvo veľa agresívne kyseliny šťaveľovej. A keď obličky túto látku nestačí dostatočne rýchlo vylučovať prostredníctvom moču, potom sa ľahko vytvorí z prítomných kryštálikov kyseliny šťaveľovej najskôr močový piesok.

Neskôr sa ale vytvárajú tiež obrovské, vysoko bolestivé a zároveň aj rizikové močové kamene. Ak je totiž v našom organizme neustále prítomných príliš veľké množstvo kyseliny šťaveľovej, cez hrubé črevo sa následne vstrebáva späť do tela a usadzuje sa aj do kĺbov a svalov. Dochádza tak k silným bolestiam (vnímaným najmä v noci) – ako v oblasti chrbtice, ako aj v oblasti veľkých kĺbov. Týmto spôsobom vzniká aj veľmi podobné, vysoko bolestivé a pohyb obmedzujúce ochorenia, ako je dna!

Ak teda aspoň trochu myslíte na svoje neskoršie zdravie, popíjajte svoje obľúbené kávičku zásadne bez mlieka, či smotany a len v malom množstve!

A s ňou, alebo hneď po nej si už zásadne nikdy nedoprajte šľahačku, či dokonca nejaké vysoko kalorické, teda najmä silne omastené jedlo, zákusky, či koláčiky.